неділю, 5 грудня 2021 р.

6 грудня – річниця інциденту у Монреалі

 

6 грудня – річниця інциденту у Монреалі

У коледжах та університетах ефективно діяла система заохочень для жінок, які вирішили опанувати нетрадиційні для тогочасного жіноцтва професії. У 1970-х та 1980-х роках багато жінок вступило до технічних ВУЗів Канади, що викликало невдоволення незначної частини чоловіків, які вважали такі заходи дискримінаційними…

У вечері 6 грудня 1989 року, у передостанній день занять перед різдвяними канікулами, чоловік приніс до Політехнічної школи Монреалю напівавтоматичну гвинтівку та передсмертний лист, в якому звинувачував фемінізм та жінок у всіх своїх життєвих негараздах.

Стрілянину почав у коридорі, де загинула перша жертва, далі перейшов до аудиторії, в якій відвідували заняття студенти: 10 жінок і 48 чоловіків. Наголосивши, що ненавидить фемінізм, зробив два постріли у стелю та наказав чоловікам вийти у коридор. Це був початок. Стрілянина у школі тривала близько 20 хвилин, під час якої він застрелив 14 жінок та поранив 13 інших студентів, серед яких були і чоловіки. Після бійні у школі покінчив життя самогубством.

Стрілянина в Монреалі стала наймасовішим вбивством у Канаді й шокувала багатьох у країні та світі. Обставини та мотиви злочину викликали жваве обговорення в суспільстві та привернули увагу до проблеми насильства проти жінок.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар